06 – 155 834 53 info@spectracam.nl

Bodycamera

BODYCAMERA’S VOOR POLITIE EN ANDERE VEILIGHEIDSDIENSTEN.

We hebben allemaal kunnen zien wat er kan gebeuren als burgers video’s opnemen van agenten met hun eigen mobiele telefoon. Meestal laten deze opnames niet de exacte situatie zien van wat er daadwerkelijk is gebeurd en deze opnames worden ook meestal te laat gestart. Ze beginnen pas met opnemen op het moment dat de situatie uit de hand gaat lopen. Het is van het grootste belang dat de politie, veiligheids- en beveiligingsdiensten, de kans krijgen om hun eigen kant van de zaak te laten zien aan de hand van eigen video opnames. Het dragen van een bodycamera vergoot het veiligheidsgevoel en de veiligheidsbeleving van de drager en zijn omgeving ter plaatse.

Een bodycamera (of bodycam) is een kleine camera die op het lichaam gedragen wordt en waarmee beeld en geluid vastgelegd worden. De drager van een bodycam is mobiel, bevindt zich op verschillende locaties en heeft vaak een safety en/of security taak. Een bodycamera geeft in elke situatie de drager de mogelijkheid om de situatie vast te leggen in beeld en geluid. Niet alleen voor de drager geeft dit rust en zekerheid, maar ook voor de omgeving. De werkelijke situatie is vastgelegd, zonder discussie over de waarheid en geen lange rapporten waarin de situatie beschreven moet zijn.
Een bodycamera is ook een safety-toepassing voor persoon die alleen werken in kritische en gevaarlijke omgevingen. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke veiligheid en bewust te zijn wanneer iemand alleen werkt. Unieke situaties en onvoorziene omstandigheden kunnen ernstige gevolgen hebben. Elke persoon moet kunnen werken in een ​​veilige werkomgeving en de mogelijkheid hebben om te reageren op onverwachte en onveilige omstandigheden, met name voor personen die alleen werken. De bodycamera’s van SpectraCam bieden extra veiligheid als er vanaf een veilige locatie meegekeken wordt door een collega. De NVR100 oplossing is een standalone systeem dat hierin voorziet. Een live videostream geeft een beter zicht op gevaarlijke situaties die zich voordoen en de risico’s waarmee alleenstaande werknemers worden geconfronteerd.

Voor additioneel bewijsmateriaal bevatten de bodycamera’s pre-recording en post-recording mogelijkheden, waardoor altijd 10 tot 30 seconden beelden worden opgeslagen en worden toegevoegd aan een opname als bewijsvoering om de oorzaak te achterhalen van het incident, alsmede de gebeurtenissen na het incident. 

Tevens beschikken de bodycamera’s over wachtwoord beveiliging op data en opnames voor bescherming van de gebruikers en het bewijsmateriaal. Alle opnames bevatten altijd een combinatie van beeld-, geluid- en GPS-informatie, opgeslagen in het beeldmateriaal. Alle bodycamera’s zijn altijd volledig compatible met de beveiligde BodyCam Management Software systemen, maar zijn ook standalone te gebruiken.

Elke bodycamera uitgerust met automatische nachtvisie. Door een sterke infrarood sensor schakelt de camera automatisch over van Full-HD naar HD nachtvisie wanneer de gebruiker in een donkere ruimte stapt, of bij verandering van licht zoals bij zonsopgang en zonsondergang.

 

DS100 Professionele Bodycamera

De DS100 is een standalone bodycamera waarbij alle beelden (inclusief geluid en GPS) worden opgeslagen op een lokale beveiligde opslag in de bodycamera. Het uploaden van de opnames gebeurt achteraf in de management-software en worden lokaal op een laptop/pc bekeken en ingedeeld in categorieën. Ook zonder deze management-software is de opgenomen data te benaderen op een laptop/pc.

De DS100 bodycamera is ontwikkeld om betrouwbaar te werken in alle weersomstandigheden, van intense warmte tot vriestemperaturen en bestand tegen water (IP65). Onder alle licht omstandigheden neemt de camera HD videobeelden op. Naast video worden ook foto en audio opnamen gemaakt.

De bodycamera DS100 is uitgerust met o.a.:

 • Ambarella A12-processor.
 • 32GB interne opslag.
 • GPS
 • Beeldkwaliteit video-opnames: 2688×1512@30fps of 1920×1080@30fps
 • Interne beeldweergave op een helder leesbaar 2,0 inch IPS QHD-scherm van gehard glas
 • Automatisch nachtzicht met IR-licht
 • Audio- en foto opname
 • pre- en post-recording.
 • One-touch navigatie-functionaliteit.

DS100 Bodycamera

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op via het contact formulier
De DS100 heeft een eenvoudig te gebruiken enkele ‘one press recording’-knop om opnames te starten en te stoppen. Met een pre-event en post-event opnamefunctionaliteit, om ervoor te zorgen dat cruciale evenementen niet worden gemist. De pre-event opname is een buffer van de video-opname die plaatsvindt voordat een opname handmatig wordt geactiveerd. De post-event opname na het evenement is dezelfde video-opnamebuffer na de handmatig geactiveerde opnames.

De DS100 heeft infraroodlichten rondom de camera met een reikwijdte tot 10 meter in het donker. De gebruiker kan het nachtzicht zowel handmatig als automatisch configureren. Het automatische infrarood-nachtzicht met hoge intensiteit wordt automatisch ingeschakeld bij zonsondergang, minimale belichting, nacht of in donkere omgevingen.

In gevaarlijke situaties kan het van vitaal belang zijn om een duidelijk helder zicht te hebben op een situatie of op een persoon. In het donker kun je verkeerde aannames maken en daardoor misschien verkeerde beslissingen nemen. Om dit te voorkomen is de DS100 voorzien van een flashlight aan de voorzijde.

De DS100 bodycamera maakt gebruik van een veilige 256-bits gecodeerd besturingssysteem en slaat alle gegevens die met een wachtwoord zijn beveiligd op. De bodycamera heeft gecontroleerde communicatiepoorten, sterke authenticatie en een AES-coderingslaag. Deze bodycamera maakt gebruik van verschillende cryptografische algoritmen en slaat alle vertrouwelijke gegevens veilig op. Deze bodycamera voldoet aan alle hoge eisen op het gebied van beveiliging, productiviteit van de privacy en mobiliteit.

De DS100 bodycamera heeft een ergonomisch ontwerp. Het past perfect in de handen, zelfs met handschoenen.

De DS100 bodycamera is vergelijkbaar met de DS200 echter zonder 4G Live Streaming en Wifi.

Meer Informatie

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op.

DS200 Professionele Bodycamera

De DS200 is een 4G en Wifi Real-Time Live bodycamera waarbij de mobiele connectie in de bodycam is verwerkt voor Live Video en Audio transmissie. Alle data op de DS200 is versleuteld en met wachtwoord beschermd. Naast live meekijken kan de DS200 bodycamera ook standalone functioneren waarbij alle beelden (inclusief geluid en GPS) worden opgeslagen op een lokaal beveiligde opslag in de bodycamera.

De DS200 bodycamera is ontwikkeld om betrouwbaar te werken in alle weersomstandigheden, van intense warmte tot vriestemperaturen en bestand tegen water (IP65). Onder alle licht omstandigheden neemt de camera HD videobeelden op. Naast video worden ook foto en audio opnamen gemaakt.

De bodycamera DS200 is uitgerust met o.a.:

 • Ambarella A12-processor
 • 32GB interne opslag.
 • 4G, Wifi en GPS.
 • Beeldkwaliteit video-opnames: 2688×1512@30fps of 1920×1080@30fps
 • Interne beeldweergave op een helder leesbaar 2,0 inch IPS QHD-scherm van gehard glas
 • Automatisch nachtzicht met IR-licht
 • Audio- en foto opname
 • pre- en post-recording.
 • One-touch navigatie-functionaliteit.
 • 2-weg communicatie en nood oproepen

DS200 Bodycamera

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op via het contact formulier
Via 4G en Wifi kan de gebruiker met de controle- of meldkamer spreken voor directe belangrijke communicatie. De DS-200 is voorzien van push-to-talk-functionaliteit die werkt op Radio over IP. Opnames en Live beelden die met de DS200 4G bodycamera zijn gemaakt, kunnen live worden gestreamd en bekeken met behulp van de Video Management Software. Voor de opslag van de beelden is er ook een cloud, lokaal of NVR -oplossing.

De DS200 heeft een eenvoudig te gebruiken enkele ‘one press recording’-knop om opnames en 4G live streaming te starten en te stoppen. Met een pre-event en post-event opnamefunctionaliteit om ervoor te zorgen dat cruciale evenementen niet worden gemist. De pre-event opname is een buffer van de video-opname die plaatsvindt voordat een opname handmatig wordt geactiveerd. De post-event opname na het evenement is dezelfde video-opnamebuffer na de handmatig geactiveerde opnames.

De DS200 heeft infraroodlichten rondom de camera met een reikwijdte tot 10 meter in het donker. De gebruiker kan het nachtzicht zowel handmatig als automatisch configureren. Het automatische infrarood-nachtzicht met hoge intensiteit wordt automatisch ingeschakeld bij zonsondergang, minimale belichting, nacht of in donkere omgevingen.

De DS200 live-streaming bodycamera maakt gebruik van een veilig 256-bit gecodeerd besturingssysteem en slaat alle gegevens die met een wachtwoord zijn beveiligd op. De bodycamera heeft gecontroleerde communicatiepoorten, authenticatie en een AES-coderingslaag. Deze bodycamera maakt gebruik van verschillende cryptografische algoritmen en slaat alle vertrouwelijke gegevens veilig op. Deze bodycamera voldoet aan alle hoge eisen op het gebied van beveiliging, productiviteit van de privacy en mobiliteit.

De bodycamera is ook ontwikkeld om compatibel te zijn met andere systemen en opslagplatforms. Met video datum- en tijdstempels opnames voor nauwkeurigheid en bruikbaarheid voor bewijsvoering.

De DS200 is in staat om video-opnames met of zonder audio op te nemen om aan te passen aan lokale regels en wetten.

De DS200 bodycamera heeft een ergonomisch ontwerp. Het past perfect in de handen, zelfs met handschoenen.

Meer Informatie

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op.

DS300 Professionele Bodycamera

De DS300 is een bodycamera en spreeksleutel in één. Net zoals de DS100, is de DS300 een standalone bodycamera. Echter maakt dit model gebruik van een uniek design waarbij de bodycam kan worden gekoppeld aan een portofoon spreeksleutel welke compatible is met (nagenoeg) alle typen bestaande portofoons. Dit model heeft als voordeel dat er geen additioneel apparatuur benodigd is op een toch al overvol uniform.

De DS300, is een bodycamera die bestaande spreeksleutels kan vervangen door eenvoudig de bestaande microfoons zoals bijvoorbeeld Kenwood, Motorola-radio’s, Hytera en anderen te vervangen.

Aangezien de DS300 de bestaande PTT-luidspreker/microfoon (tweerichtingsradio) gemakkelijk vervangt, bevindt zich deze dan ook op de perfecte hoogte voor opnames en biedt de gebruiker direct het nodige bewijs, beveiliging, en veiligheid.

De DS300 bodycamera is een uniek toestel. Het is een bodycamera die meerdere hoofdfuncties biedt in één apparaat, voor optimale veiligheid en beveiliging.

De bodycamera DS300 is uitgerust met o.a.:

 • Push To Talk Portofoon Speaker/Microfoon, inclusief een 2 weg Radio + TETRA / C2000 Connectie.
 • HD & Nachtzicht, inclusief pre-recording en GPS locatie.
 • HD & Nachtzicht Foto & Voice Recorder, om indien nodig de bewijsvoering te verbeteren.
 • Beeldkwaliteit video-opnames: 1920×1080@30fps of 1280×720@30fps
 • Veiligheidsvoorzieningen, inclusief zaklamp en schok- en waterbestendig.
 • Audio en Foto opname.
 • Data-encryptie
 • Interne beeldweergave op een helder leesbaar 1,5 inch scherm.
 • Robuuste behuizing die water-, stof-, trillings- en schokbestendig is.

DS300 Bodycamera

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op via het contact formulier
Alle opnames zijn met een wachtwoord beveiligd in de camera, zowel de 720p/1080p video-opnames en 16MP foto-opnames. De capaciteit van de interne opslag is 32 GB, wat voldoende is voor een volledige dagdienst. Alleen met behulp van de beheersoftware zijn de opnames te downloaden en eventueel te exporteren.
De Beheersoftware is ontwikkeld om on-premises te werken, ongeacht of deze zich op de eigen servers van de klant bevindt, of zich in de commando- en controlekamer bevindt. De beheersoftware is gratis en wordt geleverd met de bodycamera. Bij on-premises wordt de software lokaal geïnstalleerd en draait op de laptop/pc van de gebruiker/organisatie die de software gebruikt.

Elke opname kan worden voorzien met opnametijd, locatie van registratie, officier-ID die de opname gemaakt heeft en kan eenvoudig worden geëxporteerd.

Meer Informatie

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op.

Nvr100

NVR100 is een videomanagement-server en -client in één mobiel apparaat voor videobeheer. Het is snel, efficiënt, modulair en gemakkelijk te gebruiken en kan worden beheerd zoals de gebruiker wil. De NVR wordt geleverd met DS200 bodycamera’s en een krachtige tablet om de data te verwerken en de livebeelden te tonen.

NVR100 Communicatie Systeem is een “on-site / standalone command- and control unit Network Video Recorder, ontworpen voor de coördinatie, first response en eerste hulp bij crisissituaties, noodgevallen, evacuaties en calamiteiten. Vooral tijdens incident,- nood-, calamiteiten- en crisissituaties is goede, real-time en accurate communicatie vereist. Des te sneller meer kennis, gegevens en informatie kan worden verzameld, des te sneller en veiliger een situatie kan worden beoordeeld en beheerd.

In geval van nood zijn de eerste systemen die falen (draadloze) verbindingen, elektriciteitsnetten en vaste infrastructuur. Terwijl op zo’n moment een nauwkeurig paar ogen en oren van vitaal belang kunnen zijn. De NVR100 is dé oplossing die hierin voorziet.

De NVR100 is uitgerust met belangrijke functies welke benodigd zijn tijdens nood- en crisisbeheersing. Zo bevat de NVR100 een interne 4G simkaart connector en een sterke batterij om volledig standalone te kunnen functioneren en kan de NVR via een ethernet connectie verbinden maken met MANET (Mobile Ad Hoc Networking) smart radio’s.

De NVR100 wordt geleverd in combinatie met live streaming bodycamera’s, met real-time HD en nachtvisie beeld, scherp en duidelijk geluid, accurate GPS locatie en tweeweg spraak en communicatie.

NVR100

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op via het contact formulier
Via 4G en Wifi kan de gebruiker met de controle- of meldkamer spreken voor directe belangrijke communicatie. De DS-200 is voorzien van push-to-talk-functionaliteit die werkt op Radio over IP. Opnames en Live beelden die met de DS200 4G bodycamera zijn gemaakt, kunnen live worden gestreamd en bekeken met behulp van de Video Management Software. Voor de opslag van de beelden is er ook een cloud, lokaal of NVR -oplossing.

De DS200 heeft een eenvoudig te gebruiken enkele ‘one press recording’-knop om opnames en 4G live streaming te starten en te stoppen. Met een pre-event en post-event opnamefunctionaliteit om ervoor te zorgen dat cruciale evenementen niet worden gemist. De pre-event opname is een buffer van de video-opname die plaatsvindt voordat een opname handmatig wordt geactiveerd. De post-event opname na het evenement is dezelfde video-opnamebuffer na de handmatig geactiveerde opnames.

De DS200 heeft infraroodlichten rondom de camera met een reikwijdte tot 10 meter in het donker. De gebruiker kan het nachtzicht zowel handmatig als automatisch configureren. Het automatische infrarood-nachtzicht met hoge intensiteit wordt automatisch ingeschakeld bij zonsondergang, minimale belichting, nacht of in donkere omgevingen.

De DS200 live-streaming bodycamera maakt gebruik van een veilig 256-bit gecodeerd besturingssysteem en slaat alle gegevens die met een wachtwoord zijn beveiligd op. De bodycamera heeft gecontroleerde communicatiepoorten, authenticatie en een AES-coderingslaag. Deze bodycamera maakt gebruik van verschillende cryptografische algoritmen en slaat alle vertrouwelijke gegevens veilig op. Deze bodycamera voldoet aan alle hoge eisen op het gebied van beveiliging, productiviteit van de privacy en mobiliteit.

De bodycamera is ook ontwikkeld om compatibel te zijn met andere systemen en opslagplatforms. Met video datum- en tijdstempels opnames voor nauwkeurigheid en bruikbaarheid voor bewijsvoering.

De DS200 is in staat om video-opnames met of zonder audio op te nemen om aan te passen aan lokale regels en wetten.

De DS200 bodycamera heeft een ergonomisch ontwerp. Het past perfect in de handen, zelfs met handschoenen.

Meer Informatie

Voor meer informatie of andere vragen: neem dan contact met ons op.